RADIO H kom til verden midt i coronakrisen, som et forsøg på at skabe noget nyt. En ny slags lokalradio, der samler byens og kommunens kreative kræfter, podcastere, musik og lyd, og serverer det for lytterne og borgerne på en tidssvarende måde, i den nye digitale tidsalder vi lever i.

Vi har undervejs bygget en båd mens den sejler, og den er langt fra færdig endnu. Vi har nye ting i søen, sat nye årer i vandet og prøvet en masse ting af.

Vi har valgt at stoppe med at sende på FM 92.8, hvor vi igennem coronatiden har fungeret som et dagligt program under Radio Helsingør. Vi skal takke for samarbejdet, og muligheden. Det var fedt, lærerigt og sjovt.

Men nu starter en tid for os alle sammen. Coronaen er på retræte, og vi skal alle finde vores ben i den her nye tid.

Også RADIO H.

Helsingør fortjener sin helt egen radio! Det er vi blot blevet bekræfet i. Derfor fortsætter RADIO H ind i fremtiden.

Vi har valgt at satse digitalt, på vores podcastplatform. Podcast-lytningen er én af de mediesegmenter der vokser aller mest i Danmark i disse tider. Dét vil vi gerne være med til at facilitere, og skabe et relevant lokalt indhold, til borgerne og lytterne.

Vi har dertil fået en masse nye og gode samarbejdspartnere, og vil rigtigt gerne etablere et lokalt podcast værksted, hvor byens podcastere kan producere, nye talenter kan dyrkes og nye formater prøves af.

Vi vil gerne støtte den lokale kultur, med vægt på lyden. Vi vil gøre opmærksom på den lokale musik, de lokale artister og bands, og gøre den lokale musik mere tilgængelig for alle.

Samtidigt vil vi gerne støtte det lokale erhvervsliv, og kunne samarbejde med alle. Vi har allerede et fast månedligt Erhvervsmagasin i støbeskeen, ligesom vi arbejder på andre projekter der involverer det lokale handelsliv.

Men det aller vigtigste for os, er vores lyttere!

Derfor har vi lavet en ny LYTTERKLUB. Du kan melde dig ind med det samme på vores hjemmeside. Så er du med til at støtte Helsingørs helt egen radio! Medlemskabet er indtil videre gratis.

Til alle der har lyttet og støttet os i opstarten siger vi tak. Følg med os ind i fremtiden! Den begynder nu, også på RADIO H.

jhs.