Forfatter og sygeplejerske Christine Walter er kommet helt fra Jylland for at fortælle om hendes bog ”Patientens Stemme”. Christine Walter udtaler bl.a. i præsentationen af bogen: Mennesker er forskellige. Det kan alle blive enige om. Men når et menneske behandles i det danske sundhedsvæsen, ændrer det unikke menneske sig til at blive patient. Og patienter ser det sundheds-faglige personale ikke på med det individuelle menneske for øje. Ens diagnose kræver ens behandling, og samme slags medicin til alle med ensartede symptomer, synes at være svaret i alle behandlings-tilfælde. Men hvorfor er det sådan? Hvorfor har vi ikke tid, råderum og økonomi til i et sundhedsvæsen, som i det danske velfærds-samfund at kigge mere på patienten, som menneske end som en sygdom? Hvorfor altid symptombehandle og aldrig årsagsbehandle? Her er noget vi kunne tage med i de kommende politiske forhandlinger på Christiansborg fremover, for netop at gøre op og ændre på det skrantende sundhedsvæsen.

 

Tilrettelæggelse: Jette Mercuri.